1 | 2 | 3

WINESHOP, ANTWERPEN

400kantoorB BRAND WINESHOP i KD 07

Het is al weer 6 jaar geleden dat de Wineshop in de Geuzenstraat te Antwerpen werd geopend. De ruimte met een totale oppervlakte van 80m2 met zijn zonnige inval en hoge plafonds biedt vele mogelijkheden. Het pand was voorbestemd om een pop-up kantoor/vinotheek te worden.

 

400kistB BRAND WINESHOP i KD 06

Het kantoorgedeelte is ondergebracht in de open ruimte van de parterre. Het pand werd met respect voor het verleden gerestaureerd. De moluren (sierlijsten vanaf plafond naar de muur, gemaakt uit gips, kunststof of hout. Frans: moulure) zijn waar nodig hersteld en de kapotte cementtegels werden vervangen door de tegels die verwijderd waren voor het realiseren van de vide naar de kelder. De twee ruimtes zijn verbonden door een ter plaatse gestorte betonnen trap. De trap in combinatie met de glazen borstwering weerspiegelt puur ‘brutalisme’.

400B BRAND WINESHOP i KD 04

Om vrije hoogte te garanderen werd de vloer in de kelder deels uitgegraven. Als vloerbekleding is voor een polybeton vloer gekozen. De bakstenen gewelven werden blootgelegd en de profielen die als grafisch element fungeren zijn zwart geschilderd. Haaks op deze profielen is een strak zwart verlichtingsprofiel met richtbare spots geplaatst.
De inrichting van het pand werd verder afgewerkt met maatwerk, bestaande uit Russisch multiplex. De rechthoekige vorm van de houten elementen aan de wanden verwijst naar wijnkistjes. Om uniformiteit te krijgen is dit warme accent overal in het pand doorgetrokken. De centrale luster in de hal weerspiegelt de verzoening tussen de historische organische vormen en de moderne strakke elementen in het pand.
Aannemer: MPT Interieur
Interieurarchitect: B brand Ben Depuydt
Fotografie: Kris Dekeijser (KD)

terug naar homepage